Image
Image

Transcendentalna meditacija

Transcendentalna meditacija je jednostavna i prirodna tehnika koja se praktikuje 15-20 minuta, dva puta dnevno, sjedeći zatvorenih očiju. Tako se na prirodan način stvara stanje dubokog odmora i opuštenosti, koje se ne postiže čak ni za vrijeme dubokog sna. Za razliku od ostalih metoda nije potrebna koncentracija ni kontemplacija (razmišljanje). Misli su prirodan dio meditacije i ne treba ih potiskivati. Stanje duboke opuštenosti nastaje potpuno prirodno i sistematski. Ova tehnika dopušta duhu da se smiri u sebi, prekoračivši područje mišljenja i iskusi izvor misli-čistu svjesnost (transcendentalnu svijest). Osoba koja meditira doživljava duboki fizički i mentalni odmor, što za posljedicu ima razvoj osobe kao cjeline, veće stabilnosti u svakodnevnom životu i veće sposobnosti postignuća.

Image
Transcendentalna meditacija je jednostavna i prirodna tehnika koja se praktikuje 15-20 minuta, dva puta dnevno, sjedeći zatvorenih očiju. Tako se na prirodan način stvara stanje dubokog odmora i opuštenosti, koje se ne postiže čak ni za vrijeme dubokog sna. Za razliku od ostalih metoda nije potrebna koncentracija ni kontemplacija (razmišljanje). Misli su prirodan dio meditacije i ne treba ih potiskivati. Stanje duboke opuštenosti nastaje potpuno prirodno i sistematski.
 
Ova tehnika dopušta duhu da se smiri u sebi, prekoračivši područje mišljenja i iskusi izvor misli-čistu svjesnost (transcendentalnu svijest). Osoba koja meditira doživljava duboki fizički i mentalni odmor, što za posljedicu ima razvoj osobe kao cjeline, veće stabilnosti u svakodnevnom životu i veće sposobnosti postignuća.

Traži